Rekuperacija

Rekuperacija = vračanje toplote

Prezračevalni sistemi so eden najučinkovitejših načinov boja proti vlagi in zidni plesni v bivalnih in drugih prostorih. Rekuperatorji so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen zračni hranilnik toplote s katerim zmanjšamo energijske izgube na minimum. Prezračevalna naprava  zagotavlja kvaliteto bivalnega okolja, saj odvaja višek vlage, neprijetne vonjave, škodljive snovi, CO2, v prostor pa dovoja svež zrak, bogat s kisikom.

Kako deluje?
Porabljen topel zrak iz  prostora skozi notranju pokrov potuje do hranilnika toplote. Le ta se učinkovito napolni s toplotno energijo, vgrajeni ventilator pa spremeni smer vrtenja. Svež zrak potuje preko napolnjenega hranilnika toplote. Pri tem se nanj prenese prej shranjena energija. Tako svež, filtriran in ogret zrak prihaja v prostor, ventilator zračnika pa ponovno spremeni smer vrtenja… (Delovanje je prikazano na animaciji desno spodaj)

V vseh prostorih imate svež zrak pri zaprtih oknih!

Prezračevalne naprave zagotavljajo kvaliteto bivalnega okolja in drugih prostorov, saj iz prostora odvajajo višek vlage, škodljive snovi, CO2 in neprijetne vonjave, v prostor pa dovajajo svež zrak in kisik. So najučinkovitejši način boja proti vlagi in stenski plesni. Prezračevalne naprave – rekuperatorji, ki imajo vgrajen zračni hranilnik toplote, zmanjšajo energijske izgube na minimum, kar Slovenski EKO sklad nagradi z nepovratno finančno spodbudo v višini do 20%.

Našo ponudbo lokalnih rekuperatorjev si lahko pogledate tukaj.

 • Dobra izolacija in svež zrak

  Zmeraj svež zrak v celotni hiši; tudi takrat, ko so okna zaprta. Maksimalna zvočna izolacija ščiti pred zunanjimi zvoki.

 • Preprečevanje nastajanja plesni

  S pomočjo optimalne izmenjave zraka med suhim zunanjim zrakom in vlažnim notranjim zrakom, se prepreči nastanek škod, ki so posledica vlage in se zaščiti zdravje ljudi ter stanovanjskih objektov.

 • Visoka energetska učinkovitost

  Izjemno visok odstotek rekuperacije toplote, ki znaša tudi do 90%, se doseže s pomočjo vgrajene visokokakovostne keramike. V primerjavi z običajnim zračenjem s pomočjo oken, tako lahko prihranimo veliko toplotne energije.

 • Zmanjševanje cvetnega prahu in smetnih delcev

  Vgrajeni filter za prah skrbi za svež zrak! Po želji kupca, filtri za cvetni prah ali aktivni klima filtri dodatno povečajo kvaliteto zraka v vašem stanovanju.

 • Individualna področje uporabe

  Raznolikost modelov lokalnih rekuperatorjev omogoča uporabo naprav v skoraj vsaki situaciji (stanovanjskih prostorih, blokih, šolah, vrtcih, …). Majhni, lepo oblikovani notranji in zunanji pokrovi v različnih barvah omogočajo, da boste dobili izdelek po vašem okusu.